Carreras i Candi 80, Barcelona

Eix sociocultural

Premis literaris

Premi Internacional Jordi Sierra i Fabra de narrativa per a menors de 18

Aquest és el primer projecte que vam dur a terme. Portem 12 edicions i tenim el goig de confirmar que tots els guanyadors d’aquesta convocatòria literària han continuat les seves carreres com a escriptors i escriptores. Es reben una mitjana de 90 originals cada any d’una extensió que ha d’anar entre 50 i 180 folis escrits. El premi està dotat actualment en 2.000€ i la publicació del llibre per l’editorial SM que l’edita per tot l’estat i per l’Amèrica Llatina. Llegir més…

Altres premis:

 

Revista Online “La Pàgina Escrita” (LPE)

L’octubre de 2012 es va publicar el primer número d’aquesta revista que, es fa i edita trimestralment des de Barcelona. El gener de 2016 ja es trobarà a la xarxa l’edició número 14. L’objectiu d’aquesta publicació és oferir una eina de treball tant per a joves escriptors com per a mestres, tutors, bibliotecaris, gent vinculada al món de la literatura que ajudi a estimular, millorar, créixer, emocionar-se i superar barreres en un món on els somnis sempre es converteixen en realitat. En cada número es troben entrevistes a escriptors i il·lustradors d’una i d’altra banda de l’Atlàntic. En el seu contingut trobem entre moltes seccions, els mètodes d’escriptura d’autors d’avui i d’ara, trucs literaris, refranys, origen i significat de paraules i frases fetes, cites que fan pensar, jocs, noticies sobre el món de la cultura i un lloc on es publiquen els millors textos, en narrativa i poesia, que ens arriben a la redacció. Tenim lectors a Espanya, Amèrica Llatina, Estats Units i diversos països del món. Llegir més…
Visita: lapaginaescrita.com

 

ENA. Estat de la Nació de l’Art

Quan a l’abril de 2013 vam inaugurar el Centre Cultural de la Fundació Jordi Serra i Fabra a Barcelona, el primer que vam dissenyar com una de les banderes del nostre futur va ser l’ENA (Estat de la Nació de l’Art). Tota una setmana dedicada a parlar i raonar el moment actual del món de les arts a casa nostra. Si als Congressos dels països de tot el món, es dedica un dia a parlar de l’Estat de la Nació, per què no fer-ho nosaltres durant cinc dies per discutir amb un expert l’univers de la literatura, la música, el cinema, el teatre i les arts plàstiques?

Cada any comptem amb la presència de destacats noms del cinema, música, teatre, literatura i pintura com Pep Munné, Montse Guallar, Paco Ibáñez, Maite Carranza, Ramon Puig, Xavier Serrat, Joan Vives, Maria del Mar Bonet, Víctor Amela, Álvaro Solerarpa, Isona Passola, Elisenda Roca, Roger Mas, Care Santos, Martín Frías, Gerard Quintana, Carme Solé-Vendrell, Manuel Huerga, Andreu Martín, David Carabén, Eduard Cortés, Màrius Serra i Mario Gas.
Aquest any, els participants a ENA’18 són: Jesús-Angel Prieto, Carme Conesa, Alfonso de Vilallonga, Anna Manso i Lluís Gendrau.

Visita: ena.fundaciosierraifabra.org

 

Presentacions de llibres

Durant aquests anys han passat per la Fundació diversos autors per a presentar els seus llibres. Hem tingut l’honor d’acollir autors com Carmen Peire, Manuel Moreno Nieto, Ana Ramírez, Jordi Planas, Juan Manuel Escrihuela. Si vols presentar el teu llibre, posa’t en contacte amb nosaltres!

 

Exposicions

L’espai del qual disposa la Fundació en el seu centre cultural ofereix la possibilitat de muntar-hi exposicions. Fins el moment, hem acollit les següents:

  • Exposició sobre “El Daguerre de Sants, memòria d’un barri” organitzada per Fotoconnexió.
  • Exposició de pintura en homenatge a l’aquarel·lista de Sants, Josep Sabanès.
  • Exposició IMAGINE ON BIKE “La volta al món amb bicicleta” organitzada per l’ONG Humanistes Sense Fronteres.

Si tens una exposició i busques un espai, posa’t en contacte amb nosaltres!

 

Conferències, xerrades i debats

El Jordi Sierra i Fabra ofereix xerrades a estudiants durant tot l’any; degut a que no pot anar en persona a les escoles, les xerrades sempre es duen a terme al Centre Cultural de la Fundació. Ho fem coincidir en dilluns al matí i vénen sempre acompanyats dels seus professors. La xerrada del Jordi dura una hora, aproximadament; els explica els seus principis, com ha aconseguit dedicar-se a escriure, que és la seva passió, els parla dels seus viatges, de la seva experiència com a periodista, conferenciant, escriptor i, sobretot, els contagia el seu entusiasme per la cultura i com n’és d’important per a tothom. Després els signa els llibres que li demanen i fan una visita a l’exposició permanent de la Fundació, on es troben tots els llibres que ha publicat, els primers llibres que va escriure de petit, apunts, records, premis, objectes importants per a ell, etc.

També, al nostre Centre cultural s’ofereixen conferències d’interés com aquestes:

  • Ana María Lajustícia “La alimentación en la edat adulta”.
  • Jordi Damià “Com escollir estudis i preparar-se per a un futur professional“, dirigida a pares, mares i mestres d’adolescents i joves.
  • Debat sobre “l’Estat actual de la música”: diversos periodistes van venir a debatre sobre la situació actual de la música.
  • Els Beatles 50 anys després“, un debat on hi van participar experts com: Jordi Sierra i Fabra i Josep Maria Francino, que han publicat moltíssim sobre el grup de Liverpool; altres escriptors com Jordi Zaragoza i Tomás Crespo, autors de llibres sobre Beatles; els organitzadors del festival Barcelona Beatles Weekend: Mª Dolors Parrilla i Toni Cera; l’editor Virgilio Ortega, que va editar col·leccions sobre Beatles amb un nivell enorme de vendes; Joan Estrada i la gosseta Blanca; Delfín Fernández, músic del grup Los Salvajes; Santi Carulla, cantant del grup Los Mustang, que van versionar els Beatles en castellà durant molts anys; Jordi Bianciotto, periodista musical de El Periódico… Un debat organitzat per la Fundació Sierra i Fabra i Quarentena Ediciones emmarcat en els debats de la Setmana de la Música.